Lättlagat fredagsmys -Bookmaker sandwich.
På fredagskvällar brukar det passa bra med någonting som är enkelt att laga till och ett glas gott rödvin. En favorit i repris är en Bookmaker sandwich i kombination med ett gott rödvin. Igår hittade jag en riktigt bra ryggbiff i Familjen Ringhs Saluhall som jag fräste på i stekpannan. Biffen fick vila en stund innan jag skivade upp den och serverade den på pannrostat surdegsbröd med hemslagen senapsmajonnäs och sallad. Det hela kröntes med nyriven pepparrot och en rå äggula. Förutom att det är en lättlagad fredagsrätt så är det alldeles förbaskat gott.
Roero Nebbiolo från Piemonte
Till bookmakern drack vi ett mycket gott vin från norditalienska Piemonte. Bric Valdiana Roero 2008 från producenten Giovanni Almondo. Vinet är gjort endast på nebbiolodruvor och var precis lagom moget, med en liten körsbärston. Det har lagrats i 10 månader i lättrostade franska ekfat och därefter 12 månader i stora ekliggare av slovensk ek.
Bli först med att kommentera