Lammrostbiff med trattkantarellsås och potatisgratäng

Lammrostbiff med trattkantarellsås
Lammrostbiff med trattkantarellsås och potatisgratäng

Visst är lamm gott?

Det är okomplicerat och lättlagat. Man behöver inte gå över ån efter vatten. Återigen har jag jag hittat ett par fina lammrostbiffar från Backagården i frysen. Att laga till dem är hur enkelt som helst. Tina dem varsamt. Krydda dem med salt, nymalen svartpeppar, rosmarin och timjan. Låt ett par krossade vitlöksklyftor gå med rostbiffarna i stekpannan när du bryner dem. Sätt ugnen på 175 grader och låt dem stå inne till 54-55 graders innertemperatur. Ta sedan ut dem och låt dem vila i 10 minuter innan du skär upp dem. Lammrostbiff med trattkantarellsås och potatisgratäng är en lättlagad favorit.

Ta vara på smakerna i stekpannan

Bränn ur stekpannan med rödvin, smula ner trattkantareller samt en oxbuljongtärning och koka ihop med grädde. Det blir en grymt god sås med fin, lite pepprig smak av trattkantarellerna

Grönt tillbehör

Jag fräste ihop grön sparris, röd paprika och rödlök som jag blandade med lite bladsallad, smulade fetaost över och hade som tillbehör. Det hela serverades med hustru Lenas krämiga potatisgratäng vilken inte går av för hackor.

En Beaujolais i glaset

Vinvalet föll på Saint-Amour Grandes Mises som är en bra Beaujolais i traditionell stil. Jag håller på att skriva ett inlägg om vinet som publiceras imorgon.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*