Jag har sagt det förut -och jag säger det igen. -När man en gång har börjat att göra sina egna såser och sin egen majonnäs så finns det ingen återvändo. De blir så mycket godare än fabrikssåserna som finns att köpa i handeln. Visst finns det tillfällen då det är praktiskt att köpa en färdig sås och det är absolut inget fel med det. Men den hemmagjorda såsen som du har gjort själv blir alltid flera ljusår godare, och hemlagad remouladsås är oslagbart.
Hemslagen majo -En bra grund för en god remouladsås
En hemslagen majonnäs är en bra grund att utgå från. Läs här hur du gör majonnäsen. Det finns många olika sätt att göra remouladsås. Vissa föredrar att bara använda majonnäs och andra blandar med till exempel crème fraîche. Själv hör jag till de senare. Jag tycker att remouladsåsen blir fräschare och lättare med crème fraîche i.
Remoulade -En riktigt allroundsås
Remouladsås är mycket användbart. Den passar till stekta fiskar, kyckling, grillat kött och till rostbiff. En riktig allroundsås alltså. Att den även är busenkel att göra gör ju inte det hela sämre.
Remouladesås
Ingredienser (4-5 port)
- 2 dl Majonnäs (helst hemslagen)
- 1 dl Crème fraîche
- 100 g inlagd smörgåsgurka
- 2 msk hackad dill
- 2 msk kapris (lätt hackad)
- Salt till avsmakning
Gör så här
- Hacka smörgåsgurkan ganska fint
- Blanda ingredienserna i en skål
- Smaka av och salta vid behov.
Mera Majonnäs
1 Trackback / Pingback