Smördegspinnar med fänkålssalami -perfekt drinktilltugg

Smördegspinnar med fänkålssalami -perfekt drinktilltugg
Smördegspinnar med fänkålssalami -perfekt drinktilltugg

Fänkålssalami är en favorit som är fantastiskt god och användbar. Ät den som den är, lägg den på pizzan, blanda den i salladen eller gör som jag gjorde idag, baka den med smördeg. Det är hur enkelt som helst. Kavla ut ett par smördegsplattor, täck dem med tunna skivor fänkålssalami, pensla med ägg, skär i remsor samt vrid och baka i ugnen. Du fixar lätt drinktilltugg till fyra personer på tio minuter plus en kvart i ugnen. Servera dem gärna ljumna men de är lika goda när de har svalnat. Smördegspinnar med fänkålssalami -perfekt drinktilltugg.

Passande drinkar

Egentligen passar de här smördegspinnarna med fänkålssalami till det mesta. Cocktails och drinkar som Daiquiri, Caipirinha, Old Fashioned, Negroni, Dry Martini och G&T är några av mina favoriter men jag lovar att smördegspinnarna inte skäms för sig vare sig till bubbel eller bärs.

Smördegspinnar med fänkålssalami -perfekt drinktilltugg
Skriv ut receptet

Smördegspinnar med fänkålssalami

Måltid: Drinktilltugg
Kök: Svenskt
Sökord: Fänkålssalami, smördeg
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 90 gram fänkålssalami (tunnskivad)
  • 2 smördegsplattor (ca 200 gram)
  • 1 ägg (vispat)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Kavla ut smördegsplattorna något.
  • Täck smördegen med fänkålssalamin.
  • Pensla med vispat ägg.
  • Skär i remsor som du vrider och lägger på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla eventuellt med mera ägg.
  • Baka tills de har gyllenbrun färg.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*