Kycklingburgare med guacamole coleslaw och picklad rödlök

Kycklingburgare med guacamole coleslaw och picklad rödlök
Kycklingburgare med guacamole coleslaw och picklad rödlök

Jag grillade den här burgaren till Eurovision Song Contest igår och därför kallade jag den ”melloburgare”. Även om den fick 12 poäng av juryn vore det synd att begränsa den här smarriga burgaren till att heta melloburgare. Det är den alldeles för god för och det kommer ju flera evenemang framöver. Jag kanske får döpa om den till CL-Burgare, EM-Burgare eller varför inte till OS-Burgare. Tills vidare får den gå under den mer neutrala men beskrivande beteckningen kycklingburgare med guacamole, coleslaw och picklad rödlök.

Evenemangsburgare

Evenemangsburgare är kanske ett ännu bättre namn på min lättlagade kycklingburgare. När det är evenemang på gång har man ju inte tid att stå vid grillen eller spisen hela dan. Då gäller att förberett snabb och lättlagad mat. Den här kycklingburgaren hinner du fixa till under snabbgenomgången på Mellon eller i halvtid på fotbollsmatchen. Det gäller bara att precis som mellodeltagarna och fotbollsproffsen vara förberedd.

Förberedelser -”mise en place

”Mise en place” är köksfranska för att göra sina förberedelser inför matlagningen. Det betyder ungefär ”allt på plats” och innebär att man har förberett både råvaror och redskap. I det här fallet kan du även göra guacamole, coleslaw och picklad rödlök i förväg. Då är det bara att forma burgarna grilla eller steka dem och lägga ihop hela härligheten när det väl är dags.

Kycklingburgare med guacamole coleslaw och picklad rödlök
Skriv ut receptet

Kycklingburgare med guacamole, coleslaw och picklad rödlök

Måltid: hamburgare, Huvudrätt
Kök: Internationellt
Sökord: Coleslaw, Guacamole, Kycklingfärs, Picklad rödlök
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

Kycklingburgare

  • 500 gram kycklingfärs
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st hamburgerbröd

Glaze

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung

Tillbehör

Gör så här

  • Förbered guacamole, coleslaw och picklad rödlök.

Glaze

  • Blanda ingredienserna.

Kycklingburgare

  • Värm upp grillen.
  • Forma fyra burgare av färsen.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar på ena sidan. Den andra sidan kryddar du på grillen.
  • Lägg burgarna på grillen och pensla med glazen ett par gånger på varje sida under grillningen.
  • Grilla burgarna till minst 70˚C innertemperatur.
  • Rosta insidan på bröden lite lätt på grillen under tiden.
  • Montera ihop kycklingburgarna med guacamole i botten coleslaw, burgare och rödlök.
  • Servera burgarna som de är eller med pommes och sallad.

Övrigt

Du kan självklart steka kycklingburgarna i en stekpanna istället för att grilla dem om du vill.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*