Château d’Anglès -Sydfrankrike visar framfötterna

Château d'Anglès -Sydfrankrike visar framfötterna
Château d'Anglès -Sydfrankrike visar framfötterna
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Ett fylligt och välbalanserat vin från appellationen La Clape i Languedoc. Château d’Anglès ägs och drivs sedan 2002 av Eric Fabré som har ett förflutet som vinmakare på Chateau Lafite i Bordeaux. Att åren i Bordeaux har påverkat Fabrés sätt att göra vin råder det ingen tvekan om. Château d’Anglès Grand Vin Rouge är ett fylligt och elegant vin som är drickfärdigt nu men som säkert kan utvecklas positivt med några års lagring.

GSM

I Rhonedalen är det vanligt att använda förkortningen GSM och då talar vi inte om mobiltelefoner. GSM står för druvblandningen Grenache-Syrah-Mourvèdre som är mycket vanlig här. Den förekommer i olika proportioner där de olika druvorna bidrar med sina bästa egenskaper.

Utseende, doft & smak

Vinet har en mörkt röd, tät färg. Doften är balanserad och behaglig med inslag av mogna bär, ekfat, victoriaplommon, sälgpipa, lakrits, tobak och en liten stallton. Smaken är fyllig, fylld med mogna bär, tobak och en liten stallighet från mourvèdredruvorna samt gröna toner från grenachedruvan som påminner mig om när jag som barn täljde sälgpipor och fuktade sälgkvisten i munnen för att få barken att släppa lättare.

Jag dricker gärna Château d’Anglès Grand Vin Rouge 2013 till en lammstek, grillat kött av nöt eller lamm eller till goda ostar. Det här vinet har ett brett användningsområde och har kvaliteter som gör att det egentligen inte behöver någon mat alls.

Vinfakta – Château d’Anglès

  • Årgång: 2013
  • Druvor: Syrah 40%, Grenache 40%, Mourvèdre 20%
  • Pris: 169 kr
  • Artnr: 96408
  • Volym : 750 ml
  • Alkohol: 14,5%
  • Certifiering: ASCERT
  • Lagring: Syrah och Mourvèdre på ekfat i tio månader och Grenache på träkar.  Vinet blandades efter avslutad lagring.
  • Ursprung: Frankrike, Languedoc, La Clape.
  • Producent: Château d’Anglès

Länkar

 

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*